SD Worx: systeemveiligheid garanderen met OTP via sms

Als toonaangevende Europese leverancier van payroll- en hr-oplossingen levert SD Worx oplossingen voor de hele levenscyclus van werknemers. Met meer dan 80 000 klanten, 6 500 werknemers en het verwerken van zeer gevoelige gegevens moet SD Worx de veiligheid van de toegang tot zijn systeem verzekeren. Met RingRing hebben ze een efficiënte en stabiele oplossing gevonden om de veilige toegang van hun systeemgebruikers te verzekeren. Ze hebben beslist om OTP’s (One Time Password) via sms te versturen.

SD Worx is een belangrijke speler in de wereld van de human resources. Zo beheert SD Worx de gevoelige informatie van veel bedrijven en hun werknemers wereldwijd. Om de verwerking mogelijk te maken, zijn alle gegevens beschikbaar voor SD Worx-werknemers op een beveiligd systeem met een 2FA. In dit geval spreken we over OTP verstuurd via sms. Maar de situatie vereist meer dan alleen een extra laag beveiliging. Vooral omdat de beveiligingseisen tegenwoordig steeds strenger worden. En de behoeften van SD Worx zijn nog veel hoger. SD Worx koos voor RingRing omwille van zijn efficiënte, stabiele en uitgebreide oplossing van OTP via sms.

“Alles verliep heel vlot (…;) en alles werkte meteen zoals verwacht.”

Serge Van Kampen, Product Owner

Organisaties als klant

werknemers

Landen

Uitdaging: Een veilige toegang tot het portaal bieden aan duizenden gebruikers wereldwijd.

Elke dag loggen duizenden mensen in op de systemen van SD Worx. Bedrijven, werknemers van deze bedrijven en medewerkers van SD Worx. En alle gegevens die daar zijn opgeslagen, zijn uiterst gevoelig. Daarom wilde SD Worx de beveiliging van zijn systeem van bij het begin verzekeren. Maar er ook voor zorgen dat alle gebruikers toegang kunnen krijgen tot het portaal.

Toegang tot een systeem met een eenvoudig wachtwoord gekozen door de gebruiker volstaat niet langer. Vandaag hebben we een extra laag beveiliging. Zoals een OTP-systeem verstuurd via sms bijvoorbeeld. Maar dat is nog niet alles. De gebruikers van het portaal zijn over de hele wereld verspreid en hun aantal groeit. U moet er dus voor zorgen dat de beveiligingsoplossing niet alleen stabiel en betrouwbaar is maar ook globaal, uitbreidbaar en betaalbaar. Bovendien is het voor een structuur van deze omvang essentieel om te beschikken over beschikbare en hoogwaardige support om elke situatie aan te kunnen.

“De implementatie zelf in de productieomgeving was slechts een kwestie van weken en er was nauwelijks support van RingRing nodig.”

Serge Van Kampen, Product Owner

Wilt u weten hoe u de beveiliging van uw systemen kunt verbeteren? Neem contact met ons op!

Oplossing: Implementatie van een sms-API voor het versturen van OTP’s via sms

Om de beveiliging van zijn portaal te verzekeren, besloot SD Worx om het inloggen van de gebruikers op het portaal te beheren Ze kozen voor een 2FA-systeem, door OTP’s te versturen via sms.

Een dergelijke oplossing moet goed werken en de massa’s te versturen sms (OTP)-berichten en te verwerken aanvragen aankunnen. Door de kostprijs van zo’n grootschalige oplossing is het bovendien essentieel dat de prijs ook betaalbaar is. Na positieve tests koos SD Worx RingRing als leverancier die een antwoord kon bieden op zijn behoeften.

In de eerste plaats omdat we de veilige en succesvolle verzending van sms’jes in zeer grote hoeveelheden wereldwijd kunnen garanderen. En dat tegen een redelijke prijs. Gezien het aantal mogelijke verbindingen per dag is het bovendien essentieel voor SD Worx dat alle gebruikers via een beveiligd systeem toegang krijgen tot het portaal.

Een ander belangrijk punt is onze proactieve en kwaliteitsvolle support. Zo krijgt SD Worx een overzicht van mogelijke problemen met verbindingen (niet-ontvangen sms’jes of verbindingsfouten). Dit is echt een sleutelelement van een dergelijke oplossing om een kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen.

Verder voldoen we ook aan andere vereisten zoals een systeem voor het versturen van sms (OTP) via e-mail. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt voor het versturen van sms-meldingen en beveiliging in de kantoren.

Deze werd snel geïmplementeerd dankzij een sms-API. Dankzij de API kan de oplossing rechtstreeks in het systeem van het bedrijf worden geïmplementeerd, zonder het gebruik van een webinterface. Dit maakt de acties nog sneller en eenvoudiger.

Door te streven naar een eersteklas servicebiedt SD Worx zijn gebruikers een efficiëntere oplossing waar ze zich ook bevinden. Door gebruik te maken van OPT’s die per sms worden verstuurd, verzekert SD Worx een beveiligde toegang tot zijn portaal voor al zijn gebruikers. en vooral de veiligheid van de gevoelige gegevens die het verwerkt..

SMS

Automated SMS

Automated SMS

Voice API

SMS API

Automated SMS

SMS Gateway

Bulk sms

Bulk SMS

Email to SMS

Email to SMS

VOICE

Voice API

Voice API

Virtual voice agent

Voicebot

Interactive voice response

Interactive Voice Response

BOTS

Bots

Chatbot

SURVEY

Send survey

Send Survey

EFFICIENCY

Automated SMS

Payment Reminder

Appointment reminders

Appointment Reminder

PRODUCTIVITY

Call Campaign Manager

Call Campaign Manager

Smart IVR

Smart IVR

SECURITY

OTP

One Time Password

Automated SMS

Blog

Bulk sms

Customer Stories

Automated SMS

Contact us!

Bulk sms

Talk to an expert

About Ring Ring

About us

Virtual voice agent

Careers

Voice API

FAQ